Sposób przygotowania:
Truskawkowy szarpaniec
Biszkopt: 4 białka ubijamy z 1 szklanką cukru. Następnie dodajemy po 1 żółtku ciągle ubijając. Do ubitej masy dodajemy mąki wymieszane z proszkiem i dokładnie łączymy mieszając łyżką. Pieczemy 35 min. w 180 stopniŻelatynę rozpuścić w 1 szklance wrzącej gorącej wody. 1 litr śmietany 30% ubić z 1 szklanką cukru ale nie za długo -spienić.Do ubitej śmietany wlewamy rozpuszczoną i schłodzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Ostudzony biszkopt wyjmujemy i kruszymy go z powrotem na blachę. Na to wylewamy ubitą śmietanę i wstawiamy do schłodzenia do lodówki. Po dokładnym schłodzeniu układamy truskawki i zalewamy rozpuszczoną ,tężejącą galaretką. Ponownie do lodówki aby bardziej stężało.
gosia&gosia
lalunia
Fajnie brzmi twoje ciacho i apetycznie wygląda .