Sposób przygotowania:
Truskawkowe ciasto Andzi
Jajka ubijamy z cukrem. Obie mąki łączymy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej. Na końcu dodajemy wystudzoną margarynę. Formę na ciasto wykładamy papierem do pieczenia lub wysypujemy tartą bułką. Wlewamy ciasto.
Truskawki myjemy, odsączamy z wody. Wykrawamy szypułki i kroimy je na połówki. Większe truskawki przekrawamy na ćwiartki. Obkładamy nimi wierzch ciasta.
Piekarnik nagrzewamy do 170 C. Ciasto pieczemy około 30 minut. Gdy wierzch delikatnie się zarumieni warto sprawdzić wykałaczką czy środek jest już upieczony. Ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Samcznego!!
Truskawki myjemy, odsączamy z wody. Wykrawamy szypułki i kroimy je na połówki. Większe truskawki przekrawamy na ćwiartki. Obkładamy nimi wierzch ciasta.
Piekarnik nagrzewamy do 170 C. Ciasto pieczemy około 30 minut. Gdy wierzch delikatnie się zarumieni warto sprawdzić wykałaczką czy środek jest już upieczony. Ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Samcznego!!