Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Truskawkowy zawrót głowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne, lekkie delikatne ciasto truskawkowe, z galaretką, lekką pianką i puszystymi biszkoptami. Polecam

Truskawkowy zawrót głowy

Składniki:

Truskawkowy zawrót głowy

 

  • około 40 dag świeżych truskawek
  • 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 2 galaretki truskawkowe
  • kiwi
  • biszkopty na dno

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowy zawrót głowy
Jedną galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Drugą rozpuszczamy w szklance wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Biszkoptami wykładamy spód formy. Mleko ubijamy mikserem na puszystą pianę, dodajemy przestudzoną galaretkę. Pianę wykładamy na spód z biszkoptów. Odstawiamy do lodówki by piana trochę stężała, wystarczy około 15 minut. Na zastygłej pianie układamy pokrojone kiwi i kawałki truskawek. Owoce zalewamy drugą galaretką. Odstawiamy do lodówki by galaretka dobrze stężała.

Tagi:

biszkopt