Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z truskawkami
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec dodać cukier i ciągle miksując dodać żółtka. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Na koniec wlać rozpuszczoną letnią margarynę. Ciasto dokładnie wymieszać i wlać do wyłożonej papierem do pieczenia formy tortowej o średnicy 25cm. Piec ok 25 min. w temp. 180°C.
Serki homogenizowane zmiksować ok 2 min na najwyższych obrotach, dodać cukier puder oraz cukier waniliowy i zmniejszyć obroty. Dodać rozpuszczoną żelatynę - chwilkę zmiksować i gdy zacznie tężeć wylać na biszkopt. Schłodzić ok 30 min. Po tym czasie ułożyć truskawki. Dodałam również jadalne perełki. Smacznego !!
Serki homogenizowane zmiksować ok 2 min na najwyższych obrotach, dodać cukier puder oraz cukier waniliowy i zmniejszyć obroty. Dodać rozpuszczoną żelatynę - chwilkę zmiksować i gdy zacznie tężeć wylać na biszkopt. Schłodzić ok 30 min. Po tym czasie ułożyć truskawki. Dodałam również jadalne perełki. Smacznego !!