Sposób przygotowania:
sernik na zimno z truskawkami
Przygotuj spód: oddziel żółtka od białek .Żółtka utrzyj z cukrem .
Białka ubij na pianę, dodaj do żółtek.Wymieszaj dodając makę z proszkiem do pieczenia.Ciasto wlej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia . piecz ok 15 minut w temp 180 stopni
Galaretki przygotuj wg przepisu i odstaw do ostygnięcia.
Utrzyj twaróg z połową cukru i sokiem z cytryny dodając ubitą śmietanę.
Na garnku z wrzątkiem ustaw miskę, wbij jajka dodając resztę cukru .Ubijaj przez 10 minut . zdejmij z ognia i dalej ubijaj, aż lekko przestygnie. dodaj do twarogu.
Żelatynę rozpuść w 80 ml wrzątku. Gdy wystygnie dodaj po 2-3 łyżki masy twarogowej, cały czas mieszając.
Na ciasto wyłóż masę twarogową, na niej ułóż truskawki. Zalej tężejącą galaretką i wstaw do lodówki na 2-3 godz.
Białka ubij na pianę, dodaj do żółtek.Wymieszaj dodając makę z proszkiem do pieczenia.Ciasto wlej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia . piecz ok 15 minut w temp 180 stopni
Galaretki przygotuj wg przepisu i odstaw do ostygnięcia.
Utrzyj twaróg z połową cukru i sokiem z cytryny dodając ubitą śmietanę.
Na garnku z wrzątkiem ustaw miskę, wbij jajka dodając resztę cukru .Ubijaj przez 10 minut . zdejmij z ognia i dalej ubijaj, aż lekko przestygnie. dodaj do twarogu.
Żelatynę rozpuść w 80 ml wrzątku. Gdy wystygnie dodaj po 2-3 łyżki masy twarogowej, cały czas mieszając.
Na ciasto wyłóż masę twarogową, na niej ułóż truskawki. Zalej tężejącą galaretką i wstaw do lodówki na 2-3 godz.
wedith1
Po prostu pycha!!!!!