Sposób przygotowania:
Trzy kolory - strzępiec
Oddzielamy białka od żółtek. Na stolnicę wysypujemy mąkę, pokrojoną w kawałki(lub roztopioną) margarynę, proszek do pieczenia, żółtka i cukier. Zagniatamy ciasto i dzielimy je na 3 części. Do jednej dodajemy kakao. . Każdą z osobna owijamy w folię i wkładamy do lodówki na godzinę. Na blaszkę wysmarowaną margaryna lub papierem do pieczenia, ścieramy na tarce na dużych oczkach białe ciasto. rozkładamy równomiernie. Smarujemy cienką warstwą dżemu. Na to trzemy ciemne ciasto,ponownie smarujemy dżemem. Na wierzch ostatnia,biała część ciasta . Ubijamy pianę z białek,dodajemy trzy łyżki cukru i kisiel - sam proszek.delikatnie mieszamy i nakładamy na sam wierzch ciasta.
Pieczemy około godziny w 200 stopniach.
Pieczemy około godziny w 200 stopniach.