BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Domowy tradycyjny klops

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Taki klops kojarzy mi się z dzieciństwem. Najlepiej smakował mi z buraczkami i ziemniakami. Można jeść na gorąco lub kroić na zimno na kanapki.

Domowy tradycyjny klops

Składniki:

Domowy tradycyjny klops

 

Sposób przygotowania:

Domowy tradycyjny klops
Cebule kroję w drobną kosteczkę i szklę na odrobinie oleju, przekłądam do mięsa. Wbijaam jajka i dodaje bułke tarta. Doprawiam sporą szczyptą soli i pieprzu. Dokładni emieszam. Z masy formuje cos na kształt bochenka. lekko obtaczam go w bułce tartej. przekłądam na blache do pieczenia. Pieke około 1 godziny w 180 st.

Tagi:

jajko tarta jajka