Sposób przygotowania:
pieczarkowa pieczeń rzymska, ale klops!
cebulkę, czosnek i pieczarki podsmażyć na oleju. mieloną wołowinę i resztę składników wymieszać. dodać lekko ostygnięte pieczarki z cebulką i czosnkiem. posolić do smaku. wszystko wyrobić na gładką masę. przełożyć do foremki (można ją uprzednio posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą lub po prostu wyłożyć papierem do pieczenia). kształt klopsa zależy od tego, jaką macie foremkę. oryginalnie powinien być to prostokąt. nagrzać piekarnik do temp. 175st.C i piec około 1 godziny.
dzisiaj podam klopsa z marchewką gotowaną na parze i sałatą, a resztę, jak zostanie! będę miała na kanapki do pracy. życzę smacznego!
dzisiaj podam klopsa z marchewką gotowaną na parze i sałatą, a resztę, jak zostanie! będę miała na kanapki do pracy. życzę smacznego!
elzbieta8960