Sposób przygotowania:
Tubisiowe ciasteczka
Z mąki, margaryny, cukru pudru, żółtek i szczypty soli zagnieść ciasto i oderwać od niego garść ciasta i odłożyć ja. Do reszty ciasta dodać kakao i ponownie zagnieść. Oba ciasta dać do woreczków lub folii i wsadzić na około godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto kakaowe rozwałkować na 5mm i wykrawać szklanką koła. Ciastka układać na papierze do pieczenia. Z białego ciasta zrobić kuleczki i delikatnie docisnąć do kółek zrobionych z ciasta kakaowego ( to będą oczy). Następnie za pomocą np. wykałaczki robimy ogromny uśmiech. Z białego ciasta robimy wałeczek i i wkładamy go w zrobiony uśmiech - delikatnie dociskamy. Ciasteczka pieczemy w temp. 180o-190o przez około 15-20 minut.Czas pieczenia zależy od tego jak grubo jest rozwałkowane ciasto. Ciasteczka są bardzo chrupiące i dosłownie rozpływają się w ustach. Moja dwuletnia córeczka je uwielbia.