Sposób przygotowania:
Tuńczyk na zielonym groszku
Ubieram fartucha, podkasuję rękawy, biorę w patelnię i czas na potrawę :) Na początku rozgrzewam oliwę na patelnie wrzucam ząbek czosnku na około 1 minutę, wyciągam a oliwa ma piękny posmak. Kawałek tuńczyka skrapiam sokiem z limonki, obsmażam z każdej strony po 1.5 minuty. Talerz dekoruję zielonym groszkiem, kukurydzą a na nich układam tuńczyka, filety anchois, wszystko skrapiam delikatnie oliwą i sosem sojowym, dodaję kawałek limonki i można zaczynać degustację wspaniałej i prostej potrawy. SMACZNEGO.
kołczu
MagdaMM
KRISTOFE
MagdaMM
Dzisiaj u mnie też gościł tuńczyk ale na śniadanie pod postacią pasty (tuńczyk,seler naciowy i jajko na twardo i troszkę majonezu) - pycha ;)
KRISTOFE
KRISTOFE