SUPERPRZEPIS

Tuńczyk pieczony w sosie

  • 16
         
ocena: 5/5 głosów: 9
Tuńczyk pieczony w sosie Więcej zdjęć (5)

Nawet się nie spodziewałam, że polędwica z tuńczyka jest tak pyszna. Polecam!

Składniki:

Tuńczyk pieczony w sosie

 

  • Polędwica z tuńczyka 2szt.(mrożona 225g)
  • 100g śmietana 18%
  • 2 łyżeczki czubate majonez (u mnie winiary)
  • 1 garść koperek świeży (umyty,osuszony i posiekany)
  • sól,pieprz wg.uznania

Sposób przygotowania:

Tuńczyk pieczony w sosie
Do miseczki wlewamy śmietanę dodajemy majonez i koperek.Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy połowę sosu śmietanowego.Na niego układamy polędwice ryby-bez rozmrażania.Solimy,pieprzymy i na wierzch każdej dajemy dodatkowo po kleksie jeszcze sosu. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200*C (grzanie góra-druga półka od góry) i zapiekamy 20 minut. Po tym czasie wyciągamy i możemy podawać z czym kto lubi... Ja podałam z ziemniakami piure i surówką . . .
Tuńczyk pieczony w sosie
Do miseczki wlewamy śmietanę dodajemy majonez i koperek.Wszystko mieszamy na jednolitą masę.
Tuńczyk pieczony w sosie
Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy połowę sosu śmietanowego.Na niego układamy polędwice ryby-bez rozmrażania.
Tuńczyk pieczony w sosie
Po tym czasie wyciągamy i możemy podawać z czym kto lubi...
Tuńczyk pieczony w sosie
Te pyszne poledwice są zawsze dostępne w Biedronce.Polecam :-)