Sposób przygotowania:
Tuńczyk pieczony w sosie
Do miseczki wlewamy śmietanę dodajemy majonez i koperek.Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy połowę sosu śmietanowego.Na niego układamy polędwice ryby-bez rozmrażania.Solimy,pieprzymy i na wierzch każdej dajemy dodatkowo po kleksie jeszcze sosu. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200*C (grzanie góra-druga półka od góry) i zapiekamy 20 minut. Po tym czasie wyciągamy i możemy podawać z czym kto lubi... Ja podałam z ziemniakami piure i surówką . . .
darmiona
evita0007
Tak było rewelacyjne...
Miałam wrażenie tak jak bym jadła normalnie kotleta np.z piersi kurczaka a nie rybę.Ale był taki wspaniały posmak tuńczyka :-) Pewnie jeszcze nie raz to powtórzę :)
Tit
evita0007
Jasne Tit rób najazd tylko nie zapomnij kask na motor ubrać hihi ;)
Tam jest teraz na prawde fajny wybór w rybkach.Tylko szkoda że nie ma świeżego,ale taki tez bardzo smaczny :) Dziekuję :=)
anemon
Bernadetta
zbysiowa
evita0007
Tak jak napisałam pod piątym zdjęciem,kupiłam go w markecie Biedronka :)
zbysiowa
No teraz to widzę, zaćmienie hihi:)
evita0007
Czasem i tak się zdarza hihi ;D
ktomasz
A czy ta polędwica z tuńczyka jest w Biedronce w ciągłej sprzedaży? W Krakowie odwiedziłem 4 sklepy Biedronka i w żadnym jej nie znalazłem.
evita0007
Z tego co wiem,bo często naszą Biedronkę odwiedzam to jest. Szukaj w zamrażalniku z rybami.Bo polędwice są mrożone . . .
ktomasz
ktomasz
Wiem że mrożone. Szukałem w lodówkach z rybami. Byłem nawet w kolejnej Biedronce ale też nie znalazłem. Chyba w Krakowie takie rarytasy nie są dostępne.
evita0007
Oj to przykro mi :(
gusia1000