Sposób przygotowania:
Bigos z grzybami leśnymi
Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć.
Grzyby oczyścić dokładnie wypłukać, osuszyć a następnie pokroić i podsmażyć z obraną i pokrojoną cebulą.
Kapustę kiszoną jeżeli jest zbyt długa poszatkować , jeżeli jest mocno kwaśna wypłukać , zalać wodą i gotować z liściem laurowym i zielem angielski do miękkości kapusty.
Kapustę białą również poszatkować zaląc wodą i gotować do miękkości dodając liść i ziele angielskie.
Po ugotowaniu obydwie kapusty odcedzić.
Po odcedzeniu kapusty włożyć do większego garnka wlać około 1/2 litra bulionu,dodać przesmażone z cebulką grzyby , przesmażoną kiełbasę i boczek wędzony.
Wszystko wymieszać i gotować na małym ogniu dodając przyprawy do smaku około 30 minut.
Na samym końcu dodać koncentrat pomidorowy i ponownie wymieszać.
Grzyby oczyścić dokładnie wypłukać, osuszyć a następnie pokroić i podsmażyć z obraną i pokrojoną cebulą.
Kapustę kiszoną jeżeli jest zbyt długa poszatkować , jeżeli jest mocno kwaśna wypłukać , zalać wodą i gotować z liściem laurowym i zielem angielski do miękkości kapusty.
Kapustę białą również poszatkować zaląc wodą i gotować do miękkości dodając liść i ziele angielskie.
Po ugotowaniu obydwie kapusty odcedzić.
Po odcedzeniu kapusty włożyć do większego garnka wlać około 1/2 litra bulionu,dodać przesmażone z cebulką grzyby , przesmażoną kiełbasę i boczek wędzony.
Wszystko wymieszać i gotować na małym ogniu dodając przyprawy do smaku około 30 minut.
Na samym końcu dodać koncentrat pomidorowy i ponownie wymieszać.
gusia1000