Sposób przygotowania:
Tuńczyk w miseczkach cytrynowych
Cytryny wyszorować,przekroić na pół,wydrążyć miąższ,obrać z błon,pokroić w kostkę i usunąć pestki.Korniszony również pokroić w kostkę,a oliwki w paski.
Tuńczyka osączyć i połączyć z serem,dodać korniszony,cytrynę(kilka kawałków zostawić do dekoracji),2 łyżki zalewy z tuńczyka,paprykę,estragon,szczyptę soli i tabasco.Wymieszać.
Połówki cytryn napełnić farszem,ozdobić paseczkami oliwek,natką i cytryną.Ułożyć na talerzu wstawić do lodówki na 3 godz.
Tuńczyka osączyć i połączyć z serem,dodać korniszony,cytrynę(kilka kawałków zostawić do dekoracji),2 łyżki zalewy z tuńczyka,paprykę,estragon,szczyptę soli i tabasco.Wymieszać.
Połówki cytryn napełnić farszem,ozdobić paseczkami oliwek,natką i cytryną.Ułożyć na talerzu wstawić do lodówki na 3 godz.