gąska

gąska

Kucharz
[Przepisów: 9]

Tuńczyk w miseczkach cytrynowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepiej smakuje schłodzony w lodówce przez 2-3 godz.

Tuńczyk w miseczkach cytrynowych

Składniki:

Tuńczyk w miseczkach cytrynowych

 

  • 4 cytryny
  • 4 korniszony
  • 4 czarne oliwki
  • 25dag sera podwójnie mielonego
  • 2 puszki tuńczyka w oleju,po 135g
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • kilka kropel sosu tabasco
  • łyżeczka suszonego estragonu,sól,
  • kilka listków natki pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Tuńczyk w miseczkach cytrynowych
Cytryny wyszorować,przekroić na pół,wydrążyć miąższ,obrać z błon,pokroić w kostkę i usunąć pestki.Korniszony również pokroić w kostkę,a oliwki w paski.
Tuńczyka osączyć i połączyć z serem,dodać korniszony,cytrynę(kilka kawałków zostawić do dekoracji),2 łyżki zalewy z tuńczyka,paprykę,estragon,szczyptę soli i tabasco.Wymieszać.
Połówki cytryn napełnić farszem,ozdobić paseczkami oliwek,natką i cytryną.Ułożyć na talerzu wstawić do lodówki na 3 godz.

Tagi:

sery sosy ser