gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Twaróg ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowany twaróg podaję na obiad z ziemniakami.

Twaróg ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Twaróg ze szczypiorkiem

 

  • 750 gram twarogu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 200 ml śmietanki 12%
  • 100 ml maślanki
  • 1,5 kg ziemniaków

Sposób przygotowania:

Twaróg ze szczypiorkiem
Twaróg przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Do sera wlewamy śmietankę i maślankę. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy i obieramy. Porcję ziemniaków i sera wykładamy na talerz. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy, posypujemy ziemniaki i ser.
Twaróg ze szczypiorkiem
Twaróg przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Do sera wlewamy śmietankę i maślankę. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Twaróg ze szczypiorkiem
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy, posypujemy ziemniaki i ser.