Sposób przygotowania:
Twarogowa pianka
Najpierw owoce umyć, usunąć szypułki i osuszyć. Kilka odłożyć, a pozostałe przełożyć do miski i zmiksować dodając cukier, twaróg, syrop i sok z cytryny. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Dodać do masy. Śmietanę ubić na sztywną pianę. Także dodać do masy i całość delikatnie wymieszać. Truskawki, które były odłożone pokroić w plastry i delikatnie łyżką połączyć je z masą piankową. Przygotować podłużną formę na ciasto. Lekko ją natłuścić i przelać masę. Formę wstawić do lodówki na min. 3 godziny. Po tym czasie, kiedy masa już stężeje wstawić formę na chwilę do gorącej wody. Następnie lekko wysunąć piankę na talerz lub półmisek i kroić w grube plastry. Smacznego.