marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Twarogowo-ziołowe kuleczki na pikantnie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Twaróg świeży rozkruszyć w misce dość szerokiej oraz wsypać suszone zioła bez gałązek oraz przyprawy w niewielkich ilościach.Formować kule

Twarogowo-ziołowe kuleczki na pikantnie.

Składniki:

Twarogowo-ziołowe kuleczki na pikantnie.

 

  • 1 kilo twarogu pełnotłustego lub chudego,
  • suszone zioła(bazylia,natka suszona,tymianek),
  • a dodatkowo kminek,
  • sól czosnkowa lub zmiażdżony czosnek,
  • pieprz kajeński lub papryka mielona ostra.

Sposób przygotowania:

Twarogowo-ziołowe kuleczki na pikantnie.
Twaróg świeży dać do szerokiej miski i pokruszyć,po czym dodać
oczyszczone zioła w listkach i rozrobić,dodając szczyptę ostrych
przypraw i czosnek sprasowany na miazgę lub sól czosnkową.Wy-
-mieszać dwiema łyżkami dla ułatwienia,po czym formować śred-
-nie kulki 2cm.

Tagi:

zioła