blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Twarożek westfalski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Twarożek westfalski

Składniki:

Twarożek westfalski

 

  • 50 dag sera śmietankowego,
  • 2 łyżki cukru waniliowego,
  • 5 dag cukru,
  • 100 ml mleka,
  • 10 dag pumpernikla,
  • 10 dag gorzkiej czekolady,
  • 5 dag orzechów laskowych,
  • 20 dag wiśni bez pestek (z kompotu),
  • 200 ml rumu,
  • 125 ml śmietany,
  • wiórki czekoladowe do przybrania

Sposób przygotowania:

Twarożek westfalski
Twarożek, cukier, cukier waniliowy i mleko dobrze wymieszać. Skruszony pumpernikiel skropić rumem i wymieszać z tartą czekoladą i posiekanymi orzechami. W szklanej misce układać warstwami mieszankę pum-perniklową, twarożkową i wiśnie. Ostatnią warstwą powinien tworzyć twarożek. Miskę odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Ozdobić ubitą śmietaną, wiśniami i posypać wiórkami czekoladowymi.