szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Tymiankowa marynata moni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

marynata tymiankowa do drobiu i ryb

Tymiankowa marynata moni

Składniki:

Tymiankowa marynata moni

 

  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 gałązka tymianku
  • 3 łyżki octu winnego
  • sól
  • pół łyżeczki zielonego pieprzu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5 łyżek oliwy
  • 5 łyżek oliwy truflowej

 

Sposób przygotowania:

Tymiankowa marynata moni
Tymianek opłukać, osuszyć i drobno posiekać.Pieprz roztłuc w moździerzu i wymieszac z pozostałymi składnikami.Marynata jest doskonała do drobiu i ryb. Ocet winny można też zastąpic białym winem. Mięso lub ryby najlepiej marynowac na noc, wtedy doskonale przeniknie mięso.Tymianek można też zastąpic innymi ziołami, według upodobania