Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Tzatzyki z kiszonym ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju mięs i wędlin

Tzatzyki z kiszonym ogórkiem

Składniki:

Tzatzyki z kiszonym ogórkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Tzatzyki z kiszonym ogórkiem
Jogurt wymieszać z serkiem homogenizowanym. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodatkowo rozgnieść z dodatkiem soli na jednolitą masę. Ogórki obrać ze skórki pokroić w bardzo drobną kosteczkę i dodatkowo rozgnieść nożem na masę, dać na sitko, żeby nadmiar kwaśnego soku spłynął. Cebulę obrać, pokroić tak, jak ogórki i rozetrzeć z solą na masę (nie będzie to idealna masa, ale prawie). Czosnek, ogórki, cebulę dodać do miksu z serka i jogurtu, doprawić pieprzem, delikatnie skropić oliwą z oliwek. Odstawić do lodówki, żeby się przegryzło.

Tagi:

ogórki