Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Ucierane babeczki z porzeczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Mięciutkie, maślane i mocno owocowe ucierane babeczki! Proste i zawsze się udają. Polecam spróbować :)

Ucierane babeczki z porzeczkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ucierane babeczki z porzeczkami

 

 

Sposób przygotowania:

Ucierane babeczki z porzeczkami
Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszysto. Wbić jajka i zmiksować na jasny jednolity krem. Następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem i sodą, dodać jogurt (koniecznie w temp pokojowej) i zmiksować. Porzeczki umyć, osuszyć dokładnie i wsypać do ciasta, wymieszać delikatnie łyżką. Nałożyć masę do formy wyłożonej papilotkami (12szt wyszło) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 20 minut.
Ucierane babeczki z porzeczkami
EtapMiękkie masło utrzeć z cukrem na puszysto. Wbić jajka i zmiksować na jasny jednolity krem. 1
Ucierane babeczki z porzeczkami
Następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem i sodą, dodać jogurt (koniecznie w temp pokojowej) i zmiksować.
Ucierane babeczki z porzeczkami
Porzeczki umyć, osuszyć dokładnie i wsypać do ciasta, wymieszać delikatnie łyżką.
Ucierane babeczki z porzeczkami
Nałożyć masę do formy wyłożonej papilotkami (12szt wyszło) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 20 minut.

Tagi:

jajko jajka