Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto Eli z jeżynamiprzygotowanie składników ciasta
Do miseczki wsypać 200 g drobnego cukru.
przygotowanie składników ciasta cd
Masło wyjąć z lodówki żeby zmiękło.
przygotowanie składników ciasta cd
Jajka wybijać po jedynym do kubeczka i przelać do miski.
przygotowanie składników ciasta
Mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski.
przygotowanie ciasta
Do miski miksera wsypać cukier, dodać masło i ucierać na puszystą masę. Do masy dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Do masy maślano jajecznej dodać przesiane składniki sypkie i dokładnie wymieszać. Na blachę 30 x 30 cm wyłożoną papierem do pieczenia wylać ciasto.
przygotowanie ciasta
Jeżyny przebrać, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wyłożyć jeżyny na ciasto. Blachę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C ( z termoobiegiem 160 stopni ). Piec ciasto około 50 minut, do suchego patyczka. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
SylaUla
eli_555
dziękuję