Sposób przygotowania:
Ciasto Kubuś bez pieczeniaMasa budyniowa:
Odlać 1/2 szklanki soku, w którym należy rozmieszać proszek budyniowy i cukier.
Resztę soku zagotować, a następnie połączyć z wymieszanym budyniem.
Całość zagotować (mieszając; budyń powinien być gęsty) i odstawić do ostygnięcia.
Po tym czasie zmiksować miękkie masło i partiami połączyć z zimnym budyniem.
Bita śmietana:
Śmietankę z cukrem pudrem (można dodać śmietan-fixy) ubić na sztywno.
Polewa czekoladowa:
Czekoladę roztopić i dokładnie wymieszać z mlekiem i masłem.
Ciasto:
W formie z dnem wysłanym papierem do pieczenia lub folią spożywczą należy umieścić warstwę herbatników, a na nich kolejno rozsmarować masę budyniową i ponownie ułożyć ciastka, wyłożyć bitą śmietanę, umieścić warstwę herbatników.
Wierzch posmarować polewą czekoladową.
Całość schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc.
SylaUla