Sposób przygotowania:
Ciasto z gruszkami i bitą śmietaną
Białka ubić na sztywno, dodawać porcjami cukier i dalej ubijać, później po 1 żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i wmieszać do masy jajecznej. Na końcu dodać olej. Piec 20 min w temp 180 st.
Galaretki rozpuścić w 1 litrze wody. Gruszki obrać i pokroić w kostkę. Gdy galaretka będzie tężeć dodać gruszki i wymieszać. Wyłożyć na ostudzony biszkopt. Włożyć do lodówki. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, na końcu dodać schłodzoną żelatynę i wymieszać. Śmietanę wyłożyć na galaretkę. Posypać startą czekoladą lub kakao.
Smacznego :-)
Galaretki rozpuścić w 1 litrze wody. Gruszki obrać i pokroić w kostkę. Gdy galaretka będzie tężeć dodać gruszki i wymieszać. Wyłożyć na ostudzony biszkopt. Włożyć do lodówki. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, na końcu dodać schłodzoną żelatynę i wymieszać. Śmietanę wyłożyć na galaretkę. Posypać startą czekoladą lub kakao.
Smacznego :-)
SylaUla