Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto kokosowe ze śliwkami
Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą, gładką masę (ucierać około 8 minut). Stale ucierając, na średnich obrotach, dodawać kolejno jajka, po każdym dokładnie miksując. Dodać skórkę otartą z całej cytryny, zmiksować. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodawać w dwóch partiach do ucieranej masy. Następnie, stale miksując, dodać jogurt naturalny oraz wiórki kokosowe. Krótko zmiksować.
Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Śliwki umyć, przepołowić i usunąć pestki. Układać na cieście, skórką do dołu. Delikatnie wcisnąć je w ciasto.
Piec około 40-45 minut w temp. 160st.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Śliwki umyć, przepołowić i usunąć pestki. Układać na cieście, skórką do dołu. Delikatnie wcisnąć je w ciasto.
Piec około 40-45 minut w temp. 160st.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.