Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z czekoladą i mąką ryżowąWykonanie ciasta:
Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i ucieramy.
Ciasto jest dość gęste, ale takie ma być.
Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną w małą kostkę i mieszamy.
Do pieczenia:
Do pieczenia: Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
Pieczenie:
Pieczenie: Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.
Krojenie:
Krojenie: Upieczone ciasto studzimy i kroimy w plastry.
Podanie i rady:
Podanie: Gotowe ciasto podajemy, a ja smacznego życzę :)
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Forem keksówka o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
Ciasto można pokroić na około 12 porcji.
mocsłodkości
Babeczka35
Polecam wykorzystywać mąkę ryżową do wypieków :)
biedroneczki
Babeczka35
Dziękuję i bardzo polecam :)
skuter5
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Babeczka35
Dziękuję i polecam upiec :)