Sposób przygotowania:
Ciasto z czekoladową masą, śliwkami i adwokatem
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Czekolady rozpuszczamy letnie mieszamy z kremem. Śliwki drobno kroimy i mieszamy z masą.
Ciasto z wafelkami: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, krojone orzechy i pokruszone wafelki. Pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Masa z adwokatem: Śmietankę ubijamy. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do ubitej śmietanki wlewamy adwokat, letnią żelatynę i czekoladę. Mieszamy.
Przełożenie: Biszkopt- masa- ciasto z wafelkami- masa- ciastka z adwokatem- masa z adwokatem- dekorujemy wiórkami czekolady.
Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Czekolady rozpuszczamy letnie mieszamy z kremem. Śliwki drobno kroimy i mieszamy z masą.
Ciasto z wafelkami: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, krojone orzechy i pokruszone wafelki. Pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Masa z adwokatem: Śmietankę ubijamy. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do ubitej śmietanki wlewamy adwokat, letnią żelatynę i czekoladę. Mieszamy.
Przełożenie: Biszkopt- masa- ciasto z wafelkami- masa- ciastka z adwokatem- masa z adwokatem- dekorujemy wiórkami czekolady.