Sposób przygotowania:
Ucierane z morelami i kruszonkąWykonanie ciasta ucieranego z morelami:
Do misy wsypujemy po kolei odmierzone składniki. Najpierw wsypałam odmierzoną mąkę. Wbiłam jajo. Wsypałam ksylitol. Dodałam dwa jogurty o smaku jabłka i limetki. Na samym końcu wlałam olej. Składniki ucierałam ( mieszałam) łopatką. Formę tortowa 26 cm wyłożyłam papierem do pieczenia( dno i boki). Przełożyłam ciasto. Pokroiłam w plasterki morele i poukładałam dosyć ścisło.
Wykonanie kruszonki:
Do pojemniczka wsypałam odmierzoną mąkę i ksylitol, dodałam pokrojoną margarynę i szybko zagniotłam kruszonkę. Posypałam na wierzchu ciasta ( wszystko się zmieściło). Wstawiłam do pieca na 180 stopni i piekłam 55 minut.