Sposób przygotowania:
Ucierane czekoladowe z morelami
Miękką margarynę ucieramy z cukrem i jajkami. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Dokładnie miksujemy , pod koniec dodając mleko.
Utarte wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie posmarowanej odrobiną oleju. Układamy umyte i pokrojone na połówki ( lub paski ) morele.
Pieczemy ok. 50 minut w 180C. Zostawiamy chwilę do przestudzenia. Posypujemy cukrem pudrem! Gotowe!
Utarte wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie posmarowanej odrobiną oleju. Układamy umyte i pokrojone na połówki ( lub paski ) morele.
Pieczemy ok. 50 minut w 180C. Zostawiamy chwilę do przestudzenia. Posypujemy cukrem pudrem! Gotowe!
zbysiowa
edytaha
mocsłodkości