Sposób przygotowania:
Ucieraniec z truskawkami
Do dużej miski wbić jajka i dodać cukier i cukier wanilinowy. Następnie całość ubijać przez okres ok. 8 minut.
W między czasie do osobnej miski przesiać przez sito połączoną mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodawać do ubitych jajek. Kiedy mąka wymiesza się z masą jajeczną dodać wodę i olej. Zmiksować na gładką masę.
Całość przełożyć do wysmarowanej margaryną brytfanny. Rozłożyć równomiernie i wyłożyć na masę truskawki.
Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 40 minut.
Po tym czasie sprawdzić czy się upiekło. Jeśli tak, wyjąć, ostudzić i posypać cukrem pudrem.
W między czasie do osobnej miski przesiać przez sito połączoną mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodawać do ubitych jajek. Kiedy mąka wymiesza się z masą jajeczną dodać wodę i olej. Zmiksować na gładką masę.
Całość przełożyć do wysmarowanej margaryną brytfanny. Rozłożyć równomiernie i wyłożyć na masę truskawki.
Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 40 minut.
Po tym czasie sprawdzić czy się upiekło. Jeśli tak, wyjąć, ostudzić i posypać cukrem pudrem.