Sposób przygotowania:
Udka bez kości faszerowane kaszą
Udka należy posypać ulubionymi przyprawami. Powinny przez kilka godzin w nich leżeć. Z udek zdejmujemy skórkę delikatnie nożem i na środku kostki w stawie należy przekroić je. Część większą odstawiamy, natomiast pałkę ze skórą zostawiamy. Zdejmujemy następnie skórkę też z pałki. I przy końcu udka łamiemy ją, tak aby powstała skórka z kostką. Mięso z pałki zdejmujemy i mielimy. Dodajemy do niego pokrojoną paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą oraz słodką. Wciskamy czosnek. Wbijamy jajka, dodajemy suchą kaszę jęczmienną i koper. Masę wyrabiamy łyżka i faszerujemy nią skóry udek. Zaginamy i układamy na blaszce. Możemy posypać papryką słodką na wierzchu do dekoracji. Pieczemy 40 minut w temp. 170 stopni