VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Udka duszone w cebuli i marchewce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybki i smaczny pomysł na obiad, który sam się robi. Kurczaka można przygotowywać na różne sposoby, oto jeden z nich.

Udka duszone w cebuli i marchewce

Składniki:

Udka duszone w cebuli i marchewce

 

  • 4 udka
  • Przyprawa do mięsa
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 200 ml wody
  • 1 kostka wołowa
  • Sól
  • Pieprz
  • Pieprz cayenne
  • Olej do podsmażenia

 

Sposób przygotowania:

Udka duszone w cebuli i marchewce
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Udka przyprawiamy przyprawą do mięsa. Wszystko podsmażamy przez 5 minut na rozgrzanej patelni. Przekładamy do garnka, podlewamy bulionem (woda+ kostka), doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa.