A-g-n-i-e-s-z-k-a

A-g-n-i-e-s-z-k-a

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Udka z kurczaka duszone w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięciutkie aromatyczne udka z kurczaka

Udka z kurczaka duszone w warzywach

Składniki:

Udka z kurczaka duszone w warzywach

 

  • 4 udka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • pół selera
  • 1 kostka rosołowa
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz
  • vegeta
  • olej

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka duszone w warzywach
Udka myjemy, wkładamy do płytkiego garnka i wlewamy odrobinę oleju. Cebule oraz 1 ząbek czosnku kroimy w kostkę i dodajemy do udek. Następnie kroimy w plasterki marchewkę pietruszkę i selera i również dodajemy. Wrzucamy kostkę rosołową i wlewamy pół szklanki wody. Posypujemy przyprawą do kurczaka, vegetą i pieprzem i dusimy pod przykryciem ok. 30 min. pod koniec duszenia wrzucamy pokrojony w kostkę czosnek aby udka nabrały aromatu. Smacznego.