iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Udka duszone w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Udka duszone w kapuście , smaczny szybki obiad

Udka duszone w kapuście

Składniki:

Udka duszone w kapuście

 

  • 1 kg udka,
  • 1/2 głowy kapusty,
  • 2 cebule
  • 1 szt kostka wołowa
  • 2 ząbki czosnek,
  • 2 łyżki olej,
  • Przyprawa do kurczaka - pikantna,
  • przyprawa do bigosu
  • 1 łyżka mąki

 

Sposób przygotowania:

Udka duszone w kapuście
Udka od kurczaka myjemy osuszamy i posypujemy przyprawą do kurczaka. Udka smażymy na oleju. Gdy udka zrobią się złociste dodajemy wyciśnięty czosnek i pokrojona w kosteczkę cebulę. Smażymy jeszcze kilka chwil. Białą kapustę kroimy w paseczki i dodajemy do kurczaka. Mieszamy. Zalewamy bulionem wołowym. Dusimy do miękkości.Doprawiamy solą ,pieprzem i przyprawą do bigosu. Można lekko zaciągnąć mąką. Posypujemy natka pietruszki .