Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Udka duszone w szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Udka duszone w szpinaku to kolejne danie, które polecam na obiad jak i na kolację. Polecam podawać z ryżem bądź pieczonymi ziemniaczkami

Udka duszone w szpinaku

Składniki:

Udka duszone w szpinaku

 

  • 4 udka
  • 1 duża biała cebula
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku około 450 g
  • 4 ząbki czosnku
  • tłuszcz do smażenia
  • przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

Udka duszone w szpinaku
Z udek ściągamy skórę, drylujemy kości, oprószamy przyprawą do kurczaka. Cebulę obieramy i kroimy w krążki bądź piórka.

Kurczaka podsmażamy do zarumienienia, dodajemy cebulę i chwile przesmażamy. Następnie dodajemy mrożony szpinak, przykrywamy i dusimy razem 10-15 minut.

Na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek i podduszamy 2-3 minuty.

Smacznego.