misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Udka faszerowane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Udka w dużej ilości pieczemy w piekarniku,oszczedni mogą obsmażone dać do brytfanny i na płycie dusić podlewając wywarem z kostki.

Udka faszerowane

Składniki:

Udka faszerowane

 

  • 4-5 udek z kurczaka
  • 2 ogóreczki konserwowe
  • 10-15 dkg sera żółtego
  • papryka mielona ostra
  • sól, pieprz czosnek granulowany
  • vegeta ,odrobina maggi

Sposób przygotowania:

Udka faszerowane
Delikatnie wyjmujemy kości z udek tak żeby skóra nie była ponacinana a z udka powstał płat mięsa , który posypujemy papryką i czosnkiem.Następnie ogóreczki kroimy na ćwiartki a ser żółty w słupki mniej więcej wielkości ogórków. Rozkładamy to na udkach po równo ,leciutko możemy posypać vegetą i pieprzem i zwijamy obwiązując białą nitką dokoła. Ukłladamy na blachę, leciutko solimy i pieczemy ok.1 godz. Bądz też obsmażamy na rumiano na oleju , podlewamy potem wodą z kostką rosołową i dusimy.Powstały sosik z pieczenia doprawiamy i jest gotowy do ziemniaczków Smacznego!