Sposób przygotowania:
Udka kurczaka duszone
Mięso oczyszczamy,płuczemy,osuszamy i kroimy nogi w zgięciu. Przygotowane mięso skrapiamy sokiem z cytryny. Oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy olejem.
Wszystko mieszamy i oprószyć papryką. Odstawiamy do lodówki na ok 3 godz.
Po wyjęciu z lodówki mięso obtaczamy w bułce, obsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do rondla. Podlewamy mięso bulionem albo wodą i dusimy do miękkości i odparowania płynu.
Trzeba pilnować by mięso nie przywarło.
Wszystko mieszamy i oprószyć papryką. Odstawiamy do lodówki na ok 3 godz.
Po wyjęciu z lodówki mięso obtaczamy w bułce, obsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do rondla. Podlewamy mięso bulionem albo wodą i dusimy do miękkości i odparowania płynu.
Trzeba pilnować by mięso nie przywarło.