Sposób przygotowania:
Udka kurczaka pieczone w marynacie miodowej
Podane składniki na marynatę mieszamy dokładnie z olejem.
Udka oczyszczamy, myjemy i osuszamy.
Kroimy na pół i nacieramy solą.
Następnie zalewamy i nacieramy dokładnie marynatą.
Gotowe odstawiamy na 3 godziny w chłodne miejsce.
Udka układamy na blasze i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy do miękkości mięsa polewając sosem wytworzonym podczas pieczenia lub bulionem.
Udka oczyszczamy, myjemy i osuszamy.
Kroimy na pół i nacieramy solą.
Następnie zalewamy i nacieramy dokładnie marynatą.
Gotowe odstawiamy na 3 godziny w chłodne miejsce.
Udka układamy na blasze i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy do miękkości mięsa polewając sosem wytworzonym podczas pieczenia lub bulionem.
gusia1000