Sposób przygotowania:
Schab nadziany suszonymi pomidorami i mozzarellą
Kawałek schabu około 1 kg dokładnie oczyszczamy, myjemy a następnie osuszamy ręczniczkiem papierowym. Ostrym nożem w środku schabu robimy otwór nie całkiem do końca (tak około 1 cm przed końcem) i ciasno upychamy w otwór pomidory oraz paski mozzarelli i zszywamy nitką kuchenną.
Mięso nacieramy oliwą, różnymi przyprawami, oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy do brytfanki, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia mięso podlewamy bulionem i podsmażamy z każdej strony po 5 - 8 minut, następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy aż mięso będzie miękkie obracając co jakiś czas i podlewając bulionem w razie konieczności.
Po upieczeniu mięso kroimy w plastry i układamy na sałacie,
Podajemy jako dodatek do drugiego dania .
Mięso nacieramy oliwą, różnymi przyprawami, oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy do brytfanki, przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia mięso podlewamy bulionem i podsmażamy z każdej strony po 5 - 8 minut, następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy aż mięso będzie miękkie obracając co jakiś czas i podlewając bulionem w razie konieczności.
Po upieczeniu mięso kroimy w plastry i układamy na sałacie,
Podajemy jako dodatek do drugiego dania .
gusia1000