Sposób przygotowania:
Siekane kotlety z piersi kurczaka
Przyprawy wsypujemy do miseczki, mieszamy. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kosteczkę. Posypujemy przyprawami ( 1 łyżeczkę zostawiamy do ciasta), mieszamy. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarkę i czosnek kroimy w kosteczkę, koperek myjemy i kroimy na drobno. Pokrojone warzywa i pieczarki przesmażamy na oleju.
Do miski wkładamy jajka, przyprawy, majonez, tarty ser, mąkę, jogurt i mieszamy. Dodajemy przesmażone warzywa i wkładamy pokrojone mięso, koperek, mieszamy i smażymy placuszki na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Do miski wkładamy jajka, przyprawy, majonez, tarty ser, mąkę, jogurt i mieszamy. Dodajemy przesmażone warzywa i wkładamy pokrojone mięso, koperek, mieszamy i smażymy placuszki na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
BozenaMatuszczyk
kuchenny świat