Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z papryką
Ziemniaki obrać, opłukać a następnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać obraną startą cebule, starty lub przeciśnięty przez praskę czosnek, żółtka, mąkę, sól i pieprz do smaku oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych, umytą i pokrojoną drobno paprykę czerwoną.
Wymieszać do połączenia składników. Z białek ubić piane i delikatnie wmieszać do masy.
Placki smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
Wymieszać do połączenia składników. Z białek ubić piane i delikatnie wmieszać do masy.
Placki smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
kasia900
Do zrobienia idealnych placków ziemniaczanych potrzeba odpowiedniego typu kulinarnego ziemniaków! Najlepszy jest typ BC lub C.
BozenaMatuszczyk
Warto wiedzieć ,dziekuje za rade.;)
gusia1000