gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Bitki w sosie musztardowo-paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne mięsko wieprzowe w sosie musztardowym z dodatkiem papryki czerwonej. Polecam z ulubionymi dodatkami.

Bitki w sosie musztardowo-paprykowym

Składniki:

Bitki w sosie musztardowo-paprykowym

 

Sposób przygotowania:

Bitki w sosie musztardowo-paprykowym
Łopetkę wieprzową kroimy na małe plastry, lekko rozbijamy. Obtaczamy w panierze z ciecierzycy ( można również użyć mąki). Podsmażamy z obu strn na złoto. Przekładamy do garnka z wrzącą wodą ( wody tyle aby zakryło mięso). Dorzucamy liśc laurowy i ziele angielski. Dusimy 10 minut.

Paprykę i cebulę podsmażamy ( na tej samej patelni co mięso). Dodajemy zawartość patelni do garnka. Dusimy do miękkości. Doprawiamy.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego