pola2209

pola2209

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

udka kurczaka po staropolsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kurczak duszony w czerwonej kapuście

udka kurczaka po staropolsku

Składniki:

udka kurczaka po staropolsku

 

  • 4 udka
  • 500 g czerwonej kapusty
  • 2 łyżki octu winnego
  • 50 g masła
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

udka kurczaka po staropolsku
Kapustę drobno poszatkować. i włożyć do garnka. Wlać do niej ocet. Następnie dodać kminek, sól i pieprz i 30 g masła. Przykryć garnek i gotować kapustę na małym ogniu około godziny. Można lekko podlewać małą ilością wody. Od czasu do czasu mieszając. Pozostałe masło rozpuścić na patelni z olejem. Zrumienić na tym z obu stron udka. Do kapusty włożyć podsmażone udka. Dusić jeszcze przez 20 minut.