Sposób przygotowania:
Udka kurze w warzywach
Przygotowanie:
Każde udko przekrajać w stawie kolanowym na 2 części,osolić,oprószyć mąką,papryką,obrumienić na tłuszczu,podlać niewielką ilością wody,przykryć i powoli dusić.Oczyszczone warzywa pokrajać w kostkę,po 20 minutach dodać do mięsa,pomidory włożyć gdy warzywa będą prawie miękkie.Kawałki mięsa wyjąć,a sos podprawić mąką ziemniaczaną,zagotować.
Każde udko przekrajać w stawie kolanowym na 2 części,osolić,oprószyć mąką,papryką,obrumienić na tłuszczu,podlać niewielką ilością wody,przykryć i powoli dusić.Oczyszczone warzywa pokrajać w kostkę,po 20 minutach dodać do mięsa,pomidory włożyć gdy warzywa będą prawie miękkie.Kawałki mięsa wyjąć,a sos podprawić mąką ziemniaczaną,zagotować.