marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Udka pieczone z warzywami w rękawie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Udka kurze opłukać i osączyć na sitku,por,papryczki chilli i marchewki oczyścić,opłukać.Udka natrzeć przyprawami.Piec z warzywami w rękawie.

Udka pieczone z warzywami w rękawie.

Składniki:

Udka pieczone z warzywami w rękawie.

 

  • 4 udka kurze,
  • 1 por,
  • 5 papryczek chilli,
  • garść krojonej marchewki,
  • curry,
  • pieprz,
  • czosnek mielony lub sprasowany,
  • pieprz mielony czarny,
  • sól,
  • celafonowy rękaw ze spinkami.

Sposób przygotowania:

Udka pieczone z warzywami w rękawie.
Udka kurze opłukać w bieżącej wodzie i osączyć,a potem natrzeć
przyprawami i odstawić na godzinę.Por i marchew oczyścić,a papryczki chilli tylko opłukać i osączyć.Por i marchewki pokroić na talarki i kostkę i wsadzić z papryczkami do rękawa z celofanu,a na
to udka kurczaka.Rękaw spiąć z obu stron i położyć na blachę lub do brytfanki.Nagrzać piekarnik do 180-190 st.C. i wstawić brytfankę
z udkami i warzywami do środka.Piec z godzinę.Po upieczeniu
wyjąć potrawę z brytfanki i rękawa.Podawać z ziemniakami z wody
lub też pieczonymi.