Sposób przygotowania:
Udka pieczone z warzywami w rękawie.
Udka kurze opłukać w bieżącej wodzie i osączyć,a potem natrzeć
przyprawami i odstawić na godzinę.Por i marchew oczyścić,a papryczki chilli tylko opłukać i osączyć.Por i marchewki pokroić na talarki i kostkę i wsadzić z papryczkami do rękawa z celofanu,a na
to udka kurczaka.Rękaw spiąć z obu stron i położyć na blachę lub do brytfanki.Nagrzać piekarnik do 180-190 st.C. i wstawić brytfankę
z udkami i warzywami do środka.Piec z godzinę.Po upieczeniu
wyjąć potrawę z brytfanki i rękawa.Podawać z ziemniakami z wody
lub też pieczonymi.
przyprawami i odstawić na godzinę.Por i marchew oczyścić,a papryczki chilli tylko opłukać i osączyć.Por i marchewki pokroić na talarki i kostkę i wsadzić z papryczkami do rękawa z celofanu,a na
to udka kurczaka.Rękaw spiąć z obu stron i położyć na blachę lub do brytfanki.Nagrzać piekarnik do 180-190 st.C. i wstawić brytfankę
z udkami i warzywami do środka.Piec z godzinę.Po upieczeniu
wyjąć potrawę z brytfanki i rękawa.Podawać z ziemniakami z wody
lub też pieczonymi.