monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Udka po przejściach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne roladki w sam raz na obiadek dla dzieci:) moje Żabkusie buźki chętnie otwierały:)

Udka po przejściach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka po przejściach

 

  • 4 udka z kurczaka
  • 1 duża marchewka (ugotowana)
  • 65 g fety
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • 1,5 łyżeczki majeranku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
  • 1 ogórek kiszony
  • olej
  • Dodatkowo:
  • folia spożywcza

Sposób przygotowania:

Udka po przejściach
Mięso umyć i osuszyć,następnie zdjąć skórę z udek i oddzielić mięso od kości ( kości oczywiście zostawiamy do wywaru).Zmielić w maszynce do mięsa lub blenderze i przełożyć do miski a w blendera przełożyć fetę i 3/4 marchewki. Zmiksować. I dodać do mięsa.Dodać wszystkie przyprawy i dobrze wymieszać. Pozostała marchewkę i ogórka pokroić w cienkie słupki.Folię spożywczą pociąć na 4 kwadraty i posmarować olejem. Z masy mięsnej i uformować z niej placuszek na którym ułożyć marchewkę i ogórki. Mięso zwinąć w rulon i owinąć rulon folią tworząc tzw. cukierek. Odłożyć do lodówki na 2-3 godziny.Po wskazanym czasie przełożyć mięso do naczynia do zapiekania lub na blaszkę do pieczenia (większą) wlać wrzątek na wysokość sięgającą połowy pakiecików. Piekarnik nagrzać do 200 st i piec około 30-35 minut. Przed podaniem wyjąć mięso z pakiecików i pokroić. Smacznego!
Udka po przejściach
do zmielonego mięsa dodać zmielona marchewkę i fete
Udka po przejściach
doprawić i dokładnie wszystko wymieszać
Udka po przejściach
formowac placuszki i kłaść marchewkę i ogorki
Udka po przejściach
zwinąć w rulon i folię i odłozyć na 2-3 godz do lodówki