Sposób przygotowania:
Udka po przejściach
Mięso umyć i osuszyć,następnie zdjąć skórę z udek i oddzielić mięso od kości ( kości oczywiście zostawiamy do wywaru).Zmielić w maszynce do mięsa lub blenderze i przełożyć do miski a w blendera przełożyć fetę i 3/4 marchewki. Zmiksować. I dodać do mięsa.Dodać wszystkie przyprawy i dobrze wymieszać. Pozostała marchewkę i ogórka pokroić w cienkie słupki.Folię spożywczą pociąć na 4 kwadraty i posmarować olejem. Z masy mięsnej i uformować z niej placuszek na którym ułożyć marchewkę i ogórki. Mięso zwinąć w rulon i owinąć rulon folią tworząc tzw. cukierek. Odłożyć do lodówki na 2-3 godziny.Po wskazanym czasie przełożyć mięso do naczynia do zapiekania lub na blaszkę do pieczenia (większą) wlać wrzątek na wysokość sięgającą połowy pakiecików. Piekarnik nagrzać do 200 st i piec około 30-35 minut. Przed podaniem wyjąć mięso z pakiecików i pokroić. Smacznego!