Sposób przygotowania:
Udka w aromatycznej skórce
Czosnek przeciskamy przez praskę. Następnie dodajemy go do mleka razem z musztardą, dokładnie mieszamy. Marynatę doprawiamy solą. Udka dokładnie myjemy, osuszamy, następnie wkładamy do marynaty i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Mąkę łączymy z papryką oraz curry, następnie wsypujemy do woreczka. Następnie wkładamy do niego kolejno udka i dokładnie wstrząsamy woreczkiem, aby udka obtoczyły się w przyprawach. Następnie mięso wyjmujemy, zrumieniamy na oleju, po czym przykrywamy i smażymy do miękkości na wolnym ogniu. Podajemy z ryżem.
Mąkę łączymy z papryką oraz curry, następnie wsypujemy do woreczka. Następnie wkładamy do niego kolejno udka i dokładnie wstrząsamy woreczkiem, aby udka obtoczyły się w przyprawach. Następnie mięso wyjmujemy, zrumieniamy na oleju, po czym przykrywamy i smażymy do miękkości na wolnym ogniu. Podajemy z ryżem.