aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Udka w marchewce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Super kurczak, polecam go w tej formie :)

Udka w marchewce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka w marchewce

 

  • 4 udka z kurczaka
  • 3 marchewki
  • 0,5 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • Majeranek
  • Słodka mielona papryka
  • Sól, pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Udka w marchewce
Udka umyć i posypać przyprawami- słodką mieloną papryką, solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju z pokrojonym w plasterki czosnkiem. Marchewki oczyścić i zetrzeć na dużej tarce. Cebulę oczyścić i pokroić w kostkę. Mięso przełożyć do garnka dodać marchewkę i cebulę, zalać wodą tak aby całe było przykryte i dusić do miękkości.
Udka w marchewce
Udka myjemy dokładnie w garnku z wodą i osuszamy.
Udka w marchewce
posypać przyprawami- słodką mieloną papryką, solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju
Udka w marchewce
Starta marchewka na dużej tarce i pokrojona cebulka.
Udka w marchewce
Mięso przełożone do garnka i posypane cebulą i marchewką.