Sposób przygotowania:
Udka w paprykowym sosie
Udka oczyścić, zdjąć skórkę, przyrumienić z obu stron i włożyć do naczynia gdzie będą duszone. Posypać papryką i pokruszonymi kosteczkami knorr. Paprykę pokroić w kostkę i przyrumienić razem z cebulą. Przykryć udka, posypać natką selera, podlać bulionem.
Dusić ok 30-40 min.. Po czym udka wyjąc, całą zawartość z warzywami i wytworzonym sosem przelać do mniejszego naczynia, dodać mąkę kukurydzianą i zmielić blenderem na jednolity sos, krótko zagotować ciągle mieszając.
Do udek podać frytki i panierowane, smażone pieczarki
Dusić ok 30-40 min.. Po czym udka wyjąc, całą zawartość z warzywami i wytworzonym sosem przelać do mniejszego naczynia, dodać mąkę kukurydzianą i zmielić blenderem na jednolity sos, krótko zagotować ciągle mieszając.
Do udek podać frytki i panierowane, smażone pieczarki
kasik12
Pychotka!! 5:)
Sałatki
Sarenka