iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym

Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym

Składniki:

Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym

 

  • 4 szt udka,
  • 2 łyżki olej kujawski,
  • 2 szt kostka grzybowa,
  • 20 dag pieczarki,
  • 1 szt cebula,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 1 łyzeczka papryka słodka,
  • 1 łyżka mąka

 

Sposób przygotowania:

Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym
Udka myjemy osuszamy ,solimy doprawiamy papryką czerwoną słodką do smaku ,można dodać jeszcze pieprz mielony . Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy ok 2 łyżki smażymy na nim udka na złoto z dwóch stron. Dodajemy wyciśnięty czosnek , pokrojoną cebulę .Smażymy dodajemy pokrojone pieczarki . Kruszymy kostkę grzybową smażymy . Dolewamy wodę i dusimy dalej. Dodajemy drugą kostkę warzywną dusimy do miękkości mięsa. zaciągamy mąką . Podajemy z ziemniakami