Sposób przygotowania:
Udka w sosie marchewkowym
Udka kurczaka natrzeć przyprawą do kurczaka i odstawić do lodówki na kilka godzin, następnie w garnku na oleju mocno zrumienić udka z każdej strony.
Do kurczaka wsypać kostkę rosołową, obraną marchew pokrojoną w kostkę, wlać wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.
Udka wyjąć na talerz, dodać pieprz mielony, przyprawę w płynie i pałką blendera zmiksować wywar i mamy naturalnie zagęszczony sos marchewkowy.
Podawać z ziemniakami lub ryżem makaronem, kaszą i ulubioną surówką.
Do kurczaka wsypać kostkę rosołową, obraną marchew pokrojoną w kostkę, wlać wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.
Udka wyjąć na talerz, dodać pieprz mielony, przyprawę w płynie i pałką blendera zmiksować wywar i mamy naturalnie zagęszczony sos marchewkowy.
Podawać z ziemniakami lub ryżem makaronem, kaszą i ulubioną surówką.
skuter5
ziutula
Polecam, również z innymi warzywami, cebulą...